Θοδωρής Τσούτσος

Κουρμπέλης, η πιο ποδοσφαιρική επιλογή για τον Παναθηναϊκό

Ο Θοδωρής Τσούτσος γράφει στο sportfm.gr για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Κουρμπέλη, την ανάγκη να "χτιστεί" πάνω του ένας ρόλος στον αγωνιστικό χώρο και την Εθνική, που έστω και αργά θα κερδίσει…

Οταν μιλάς για ποδόσφαιρο, είναι λίγο ενοχλητικό να μιλάς περισσότερο για ποσά, παρά για μπάλα. Με λίγα λόγια, περισσότερα τις τελευταίες ημέρες έχουν γραφτεί και ειπωθεί για τη χρηματιστηριακή αξία του Δημήτρη Κουρμπέλη, παρά για την ποδοσφαιρική. Αυτό, τον αδικεί τον ποδοσφαιριστή, που ετοιμάζεται για μια σπουδαία πρόκληση στην καριέρα του.

Μία πρόκληση όχι κυρίως οικονομική, αλλά ξεκάθαρα ποδοσφαιρική. Για όσους αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο με την ομορφιά που παρουσιάζει και με τα συναισθήματα που "γεννά", για όσους δηλαδή το χαίρονται με κανονικό τρόπο και όχι "πλασματικό", σημασία έχει τι θα κάνει ο Κουρμπέλης μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όχι σε τι σπίτι θα μένει ή ποιο αυτοκίνητο θα οδηγεί την επόμενη ημέρα της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό.

Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, για ένα παιδί που ξεκίνησε από το Κορακοβούνι, να εστιάσουμε σε αυτό. Στο αγωνιστικό κομμάτι. Είναι δίκαιο και για τον ποδοσφαιριστή και για την ομάδα που ανοίγει το ταμείο της για να τον αποκτήσει ακριβώς για αυτό. Για να κερδίσει από εκείνον πρωτίστως σε ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Ο Κουρμπέλης είχε αγωνιστεί ως κεντρικός αμυντικός στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό, σε ένα ματς που όλοι δεχτήκαμε ότι η ομάδα της Τρίπολης ήταν η καλύτερη μέσα στον αγωνιστικό χώρο, εκτός από τον Γιάχο και την παρέα του. Ο Κουρμπέλης επίσης είχε αγωνιστεί ως αμυντικός μέσος στη σπουδαία για όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα και όχι μόνο για τον Αστέρα πρόκριση επί της Μάιντς. Δύο παιχνίδια πολύ υψηλού επιπέδου, με τον 23χρονο πια ποδοσφαιριστή να υποστηρίζει με εξαιρετικό τρόπο και τις δύο θέσεις. Πρωταγωνιστής ήταν τότε για τον Αστέρα και στα δύο ματς...

Μια χαρά, λοιπόν. Ο Παναθηναϊκός αποκτά ένα "πολυεργαλείο". Ακριβώς αυτό, όμως, ήταν ό,τι πιο επικίνδυνο έχει ζήσει ο Κουρμπέλης στη μέχρι τώρα καριέρα του. Αυτό το "μπρος - πίσω" που δεν ισχύει μόνο στην κυριολεξία του, για τη θέση του δηλαδή μέσα στο γήπεδο, αλλά και μεταφορικά. Διότι με αυτές τις αλλαγές θέσης σε τόσο νεαρή ηλικία, όταν ακόμη έχτιζε την ωριμότητά του ποδοσφαιρικά, τού συνέβαινε πάνω που η καριέρα πήγαινε μπρος, να επιστρέφει πίσω. Ας θυμηθούμε από πότε άρχισαν να γράφονται μεταγραφικά σενάρια για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή και πότε τελικά έγινε η μεταγραφή...

Είναι αλήθεια ότι ο Κουρμπέλης μπορεί να κάνει και τα δύο. Χρειάζεται, όμως, να βρει μία σταθερότητα στην πορεία του. Να είναι, με λίγα λόγια, κυρίως ένα από τα δύο. Και όχι ταυτόχρονα και τα δύο. Ακριβώς για αυτό, λοιπόν, θα πρέπει να φροντίσει ο Παναθηναϊκός άμεσα. Χωρίς δοκιμές και άλλα πήγαινε - έλα. Σύμφωνοι, ας είναι όπου διακρίνει μεγαλύτερη ανάγκη ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Αλλά αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι να "χτίσει" πάνω του έναν ρόλο σταθερό μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αν συμβεί, ο Κουρμπέλης με τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά που διαθέτει και τις υψηλές παραστάσεις που έχει ήδη αποκτήσει με τη φανέλα του Αστέρα, θα μπορέσει να τον υποστηρίξει. Και επίσης, να τον αναδείξει, να συμπαρασύρει, διότι έχει λάβει και τέτοιες εμπειρίες. Δεν βρίσκεις συχνά ποδοσφαιριστή που να είναι αρχηγός σε ομάδα τέτοιου επιπέδου, όπως ο Αστέρας, σε τόσο νεαρή ηλικία.

Να σημειώσουμε και το εξής: Αυτό το "μπρος - πίσω" του Κουρμπέλη, όπως το χαρακτηρίσαμε, ίσως να έπαιξε ρόλο και στη μη κλήση του στην Εθνική τόσα χρόνια. Αλλά και πάλι, δεν γίνεται ένας ποδοσφαιριστής να κάνει με την ομάδα του τέτοιες πορείες, τέτοιες εμφανίσεις, σε τέτοιο επίπεδο, να έχει παίξει στις "μικρές" Εθνικές και η Εθνική Ανδρών να μην του έχει ρίξει ένα βλέφαρο.

Κοιτάξτε να δείτε που τώρα, με τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, έχω μια υποψία για τον Κουρμπέλη και την Εθνική...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x